Co budeme potřebovat:
- 8 mrkví
- 300ml vývaru/ vodu
- lžičku kari
- pul lžičky kmínu
- malou cibuli
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce másla
- sůl
- 3 lžíce hrášku
Postup:
Cibuli nasekám nadrobno a nechám ji změknout na másle. Přidám mouku a vytvořím jíšku. Jelikož v hrnci vedle vařím hovězí, tak mám vývar rovnou ze zdroje a dvě lžíce odeberu k jíšce a vymíchám. Přidám nahrubo nastrouhanou, očištěnou mrkev. Přileju vodu a trochu vývaru. Zaklopím poklicí a nechám dusit. Když směs začne probublávat ochutím solí, kari i kmínem. Nechám asi 20 minut dusit - promíchávám. Poté vše tyčákem rozmixuji, ale možná, že na efekt a větší požitek z chuti mrkve příště nechám bez mixování. Přidám hrášek a nechám chvilinku prohřát.
Podávám s brambory a vařeným hovězííím. Mňam!
Nejlepší dobrou chuť!!