About me

..................................JSEM NA YOUTUBE!...............RECEPTY...............LIFESTYLE...............RECENZE...............VYCHYTÁVKY..............WISHLIST.

neděle 15. května 2016

Garden Food Festival 2016 - recenze?


     Tadáááá! Můj dlouho očekávaný GFF! Podle instagramu jsme si lístky koupili UŽ před 14 týdny, jenže to byl program ještě zaměřený na sobotu a za vidinou hvězdných lákadel, jsme koupili lístky na první den. Pak se program nějak překopal a taháky byly na neděli. No co se dá dělat... :D 
     Asi čtyři dny dopředu jsem začala stalkovat počasí! Ehm. Největší liják za poslední měsíc v SOBOTU? Opravdu? Každý den jsem hypnotizovala a očima pozastavovala simulaci pohybu dešťových mraků! Dneska ráno (sobota) jsem to naposled zkontrolovala a psychicky se připravila na protivný liják, gumáky a pláštěnku.
    Je hodina H a jdu se chystat, venku je extrémní horko, slunečno a na nebi jen pár mráčků. MEGA SUPER! Takže jsem se začala těšit úplně nejvíc! Loni jsme GFF nějak propásli, takže jsem nevěděla co čekat. U vstupu jsme dostali brožurky, grešle a příbory! :D Nejprve jsme jen tak korzovali, s tím, že si všechno omrkneme, a až pak půjdeme cíleně po jídle. ALE. Ale to by nám do cesty nesmělo vstoupit Entrée. Většina stánků se snažila zaujmout originálností, ale to, co se dělo ve stanu Entrée, se vymyká kontrole i té nejoriginálnější originalitě :D Prosím pěkně, Entrée zde mělo svůj záhon se saláty; svého vrchního salátovacího řezníka (ale nedbal moc na čistotu, protože jeho bělostná zástěra byla celá ušpiněná od salátí krve :D :D), který pečlivě osekával a omýval hlávky a pak - prosím pěkně - je zavěsil na hák na šňuru, ať okapou, ale to není vše, šňůra byla na kladce, takže salát potřebný na druhé straně stanu, jednoduše přicestoval... hotová jatka! Vůbec nedokáži slovy popsat, kolik originality, jedinečnosti a neotřelosti, se na tak malém prostoru vyskytlo. Oproti stánkům, kde prezentovali páni v oblecích a vyprávěli vám o produktech (což je samozřejmě hezké!), je Entrée prostě jinde, nedokážu ani slovy popsat jak moc jim fandím, jak moc se mi líbí, že se nedrží ničeho zajetého, jak jsou neskuteční a hlavně, jak mají i v takovém chaosu jako je kladkosalát - harmonii a promyšlenost! Jídlo bylo výýborné, měla jsem úžasný Chléb náš vezdejší... a o Entrée už se vůbec nechci bavit, protože mě fakt fascinují a bylo by to nadlouho.
      S rozmlsanými jazýčky jsme nedošli daleko, protože hned vedle na nás číhal Lobster, tam jsme si dali miniburgříky 50% Angus, 50% Wagyu a domácí brioška (přelité omáčkou ze zauzených paprik, ale už si nejsem 100% jistá)! Mňam (ještě jsme se vrátili pro jednoho). A k tomu jsem si z nabídky  vybrala POCHOPITELNĚ BloodyMary! ♥ Pak jsme museli ochutnat jejich sorbety a koblížky! A byly výborné!
     Hned po Entrée bych si do své ankety o originální stánek zvolila TheBlackStuff a Jameson. Irský, všude dřevěné bedýnky od Jamesona, sudy a dokonce i nějaké ty barové židle! Mimo klasik jako je Jameson a drinky z něj, tady měli degustační plátíčko Chivas - přímo i s "proškolením", ALE, představovali zde Gold Cock Black Stuff, o pár let starší whisky, než jsem já, zrála v českém dubovém sudu, není dobarvovaná a je v sudové síle! Samozřejmě, že taková specialitka na sebe nenechá dlouho čekat, a jenom po dobu než se nám připravily drinky, si přišlo  několik zájemců zamluvit svou láhev, a každý si mohl vybrat své číslo lahve ( bude jich něco okolo 240 ks!). No fakt jsem zírala, že mě BS dokáže pořád a pořád překvapovat! No jinak my jsme si dali G&T rosemary a Old Fashioned! Mňaminka!
    Na dece jsme si dali nějaké to pívo, JEDEN z nás tam usl (hezky šlofík po obídku) jako ožrala s kelímkem v ruce :D :D. A potom jsme si dali mega dobrůtku u takového italského stánku, nevím název (což je fakt trapas, ale já to zjistím, kdyžtak to byl stánek před zázemím pro vystavovatele mezi Globusem a Mercedesem) *Kozí farma u Nýdrlů (Gastro mach, Jesenická sekce) ALE! měli tam moc dobrý burgřík, ale hlavně GRILOVANÝ KOZÍ SÝR se scrochiarellou, který neměl chybu!  Z něj  jsem byla naprosto unešená! Naprosto.
    Pak jsme si po cestě dali kafíčko od Henri, bratia slováci nám udělali Caprese z vlastní odrůdy rajčátek, Président grilovaný hermelín, Oxalis ledový čaj a oolong a jako dobrůtku jsme si dali Trubičky od Svatého Kopečka, která se v puse naprosto rozplynula! A málem bych (radši) zapomněla na Brouka na talíři, který nám naservíroval bulgur s cvrčkama - zde se můžete podívat, jak jsem se s nimi ním poprala!
    Dalo by se ochutnávat a ochutnávat, ale nemáme nafukovací žaludky. Takže jsme od všeho toho jídla a ostrého sluníčka odcházeli spokojení a unavení. I když bylo v areálu asi milion lidí, nikde jsem nestála nijak dlouhou frontu (za což vděčíme fofru u výdeje jídel, protože to vážně jenom jelo!) Ve vedlejších uličkách byl úžasný klid a místo kolem stánků, takže to bylo příjemnější, než ňahňání na "hlavní ulici", ale to je asi jasné, že?
   Můj první Garden Food Festival (ze dvou celkových :D) dopadl úžasně! To, že jsme šli v sobotu a neviděli tak Zdeňka Pohlreicha a ostatní, mi nakonec asi ani není líto, protože jsem fakt moc nadšená! A navíc jsem viděla - a hlavně slyšela -  Halinu, kterou fakt zbožňuju. Už teď se těším na příští rok! ♥ ♥ ♥


Tady máte kraťoulinký sestřih toho, co jsem si vzpomněla natočit. Spíš mi pracoval žaludek, než mozek... proto takový obsah.


 












WTF? To je na mě nějak moc fotek :D