Co budeme potřebovat:
- 180g zakysané smetany
- 60g kakaa (holandského nejlíp )
- 130g hladké mouky
- 4 žloutky, 4 bílky
- 90g cukru
- 20g vanilkového cukru
- 95ml oleje
- 2 lžičky kypřícího prášku
- špetka soli
Postup :
Nejlíp když mají všechny suroviny stejnou teplotu, ale pokud jste to nestihli... čert to vem :D
Vajíčka si rozdělíme, žloutky ušleháme s cukry do zbělání, přidáme smetanu, olej a prošleháme, přimícháme kakao a mouku prosetou s kypřícím práškem. V jiné míse ušleháme bílky se solí do sněhu. A opatrně, po částech, vmícháme do kávového těsta. Nyní je ta část, kdy můžete lehce přimíchat čokoládu nebo něco dobrého, něco jako MÁTOVOU ČOKOLÁDU! ♡
Aby jste věděli, tohle šlehání a mixování je dost fancy, ale funguje to stejně, když smícháte suché suroviny s modrýma :D.
Do připravených papírových košíčků rozdělíme těsto - pokud plníte do 2/3 vyjde vám asi na 24 muffinu.
Trobu předehřejeme na 200°C vložíme plech a stáhneme na 170°C. Pečeme přibližně 20 minut.
Po upečení je nechejte vychladit na mřížce a pokud nemáte, tak aspoň na utěrce :).
Krásnou Dobrou chuť!
Aby jste věděli, tohle šlehání a mixování je dost fancy, ale funguje to stejně, když smícháte suché suroviny s modrýma :D.
Do připravených papírových košíčků rozdělíme těsto - pokud plníte do 2/3 vyjde vám asi na 24 muffinu.
Trobu předehřejeme na 200°C vložíme plech a stáhneme na 170°C. Pečeme přibližně 20 minut.
Po upečení je nechejte vychladit na mřížce a pokud nemáte, tak aspoň na utěrce :).
Krásnou Dobrou chuť!
Oh hele! To jsou přesně ony!