Co budeme potřebovat:
1/4 kostky droždí
1/4 lžičky cukru
250g mouky (smíchala jsem polohrubou BV s BV na křehká těšta - má vyšší obsah lepku)
3 lžičky olivového oleje
1/2 lžičky soli
tymián
strouhaný sýr
Postup:
Rozehřejte troubu na 200°C. Droždí smícháme s cukrem, lžící vlažné vody a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy vložíme mouku a sůl, olej, kvásek. Promícháme. A teď to přijde! Vaše neskutečná citlivost! Budeme přilévat teplou vodu - ale opravdu pomalu, výsledkem bude lehoulince lepivé těsto, které po dlouhém vypracovávání změkne a bude krásně pružné. Vytvoříme bochánek, vložíme do moukou poprášené mísy a přikryjeme utěrkou. Na teplém místě necháme kynout ( asi hodinu). Vykynuté těsto vyválíme a nakrájíme na proužky. Každý proužek na krajích nařízneme a konce srolujeme do tvaru kostííí! Rukou uplácneme, potřeme olejem, posypeme tymiánem (nebo oreganem) a sýrem! Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Mňam mňam!