Co budeme potřebovat:
bílek
krupicový cukr
jedlé květy
jedlé květy
Postup:
Květy, které jsme našli na čistém místě, odstřihneme a necháme je ponořené v misce s vodou - přibližně 30minut. Po této době se z květů vyplaví nechtění návštěvníci, prach a věci co tam nechceme. Poté je opatrně vyjmeme a dáme za a) do krabičky s navlhčeným ubrouskem a v ledničce můžeme nechat i čtyři dny. Nebo za b) necháme osušit na papírovém ubrousku.
Jakmile nám květy uschnou jemně je potřeme bílkem, lístek po lístku. A obalíme v cukru. Necháme přes noc uschnout - pokud sušíte květinky jako jsou sedmikrásky atp. Nechte je otočné směrem dolů - ať jsou pěkně rozevřené.
Odstřihneme stonky a - Tadaaaa máme hotovo! A je jen na vás jaký dezert si s nimi ozdobíte! Já jsem si zvolila ... ještě chvilku vydržte ;)
Dejte mi vědět, jaké květiny jsou ještě jedlé! Vím ještě o růži a měsíčku :)
Jakmile nám květy uschnou jemně je potřeme bílkem, lístek po lístku. A obalíme v cukru. Necháme přes noc uschnout - pokud sušíte květinky jako jsou sedmikrásky atp. Nechte je otočné směrem dolů - ať jsou pěkně rozevřené.
Odstřihneme stonky a - Tadaaaa máme hotovo! A je jen na vás jaký dezert si s nimi ozdobíte! Já jsem si zvolila ... ještě chvilku vydržte ;)
Dejte mi vědět, jaké květiny jsou ještě jedlé! Vím ještě o růži a měsíčku :)