About me

..................................JSEM NA YOUTUBE!...............RECEPTY...............LIFESTYLE...............RECENZE...............VYCHYTÁVKY..............WISHLIST.

pondělí 21. listopadu 2016

La Scala - recenze

NEJLEPŠÍ PIZZA VE MĚSTĚ

Malá nenápadná restaurace na Masarykově třídě!

Pokud jste milovníci pizzy, tak není třeba představovat. 
Ale pokud máte rádi dobrou pizzu, ale vaše znalost olomouckých pizzerií končí u Fortyse nebo jste prostě jen neměli tu čest, tak se zde dozvíte o fakt ultra lahůdce!

La Scala, drobná patrová pizzerie, která vnitřním designem nijak nezaujme, ale je čistá a prosvětlená. (Jo a pokud jste menšího vzrůstu a netrpíte klaustrofobií, mají úžasné stolečky ve výklenku u okna, s výhledem na ulici!)  Pizza se zde peče rovnou za barem. Nejenže si tady můžete dát výborné italské jídlo, za zády s příjemnou obsluhou, ale i ruce, které vám pizzu připravují jsou 100% italské!

Příběh Itala, který se zamiloval do Češky a odjel s ní do Olomouce, kde si otevřeli restauraci, je známy, ačkoli jsem se o jeho pravdivost nikdy nezajímala :D - asi proto, že to zní krásně romanticky.
Pravidelně v srpnu mají zavřeno, protože Ital, tak daleko od moře a nádherné prosluněné krajiny, nemůže být Italem. No, ale dost k "fiktivním" příběhům.

Fotka přiložená k článku NENÍ ilustrační, je to ta nejskvělejší pizza, jakou si tady můžete dát!
Crudaiola! Kdybych byla blázen, už bych se pyšnila vytetovaným názvem Crudaiola na zápěstí! Jak s oblibou zmiňuji, z jídla tady, jde cítit život! A je to pravda. Suroviny jsou kvalitní a čerstvé! Co se týče vynikající Crudaioly, je to upečená pizza placka - jen tak, s trochou oleje. A až po upečení se na ni navrství prosciutto, mozzarella, rukola a cherry rajčátka. Takže v puse se vám snoubí tepý,nadýchaně křupavý "pizza chléb" s čerstvou, měkkou mozzarellou, nahořklou rukolou a šťavnatými cherry rajčátky. To vše si zakápnu voňavým olivovým olejem a lehce opepřím (jako všechno).

Už jsem přišla na to, proč mám takový problém psát recenze na oblíbená místa. Jelikož mám jídlo ráda tak moc, že si ho neskutečně přesně vybavím, až se mi sbíhají sliny.

Normálně jsme si objednávali tuňákovou, crudaiolu a dvě nealko mojita. Ale tím, jak je nevšední, jsme tuňáka poslali zpátky do moře a dáváme si dvě! :D

Jak se tak dívám, je to spíš recenze na jednu konkrétní pizzu, ale nic jiného jsme zatím nezkoušeli, protože to byla láska na první pohled. Ale tím, že se tam vždy lidi tváří spokojeně a pohodově, věřím, že všechno bude stejně výborné.

Takže pokud máte chuť na výborné jídlo, zajděte si tam. Ideální na rande nebo jen tak posedět a vykládat si!