About me

..................................JSEM NA YOUTUBE!...............RECEPTY...............LIFESTYLE...............RECENZE...............VYCHYTÁVKY..............WISHLIST.

středa 17. února 2016

Coffee Library Zbrojnice bistro - recenze



KONEČNĚ. 
Konečně se nám v Olomouci otevřela perfektní (nejen) studentská kavárna, která má hned několik plusů... takže zaprvé - sídlí ve Zbrojnici - což je samo o sobě super, protože když jdete do knihovny nebo na fildu a máte toulavé boty... tradááá a jste tam. Dalším plusem je prostředí, protože pokud si jdete dát dobrou kávu a sedíte u toho na extrémně nepohodlné židli... ubírá to nejen celkovému zážitku, ale s velkou pravděpodobností už tam asi nepůjdete. NAŠTĚSTÍ tohle absolutně není případ Library - přiměřeně velký, otevřený, PROSVĚTLENÝ prostor s velkým výběrem možností kam sednout; od klasických stolečků, přes pohodlný gauč až po neskutečně parádní ušáky! Design je perfektní - spousta knih, staré francouzské plakáty, ale vše je proloženo moderními prvky, takže je to celkově velice nadčasové! Plus číslo tři - máte asi milion času si něco vybrat, protože jdete k pultíku a vyberete si a NAVÍC! - teoreticky :D tam můžete sedět jak dlouho chcete a nikdo na vás neháže otrávené ksichty, že už jako přetahujete... Takže ideální místečko na psaní nejrůznějších prací.  A teď k tomu hlavnímu, mají zde skutečně výbornou kávu, pokud si dáte amerikáno - sami si jej dolejete horkou vodou - tak jak to má (podle mého) být, kapučíno lahodně krémové... mňam. No a co se jídla týče ... #mambradunazemi #nemamslov perfektní, promyšlené, nádherné, výborné a esteticky neskutečně sedí do prostředí. Pokud jste detailisti musíte se zde zastavit. Kelímky, hrnečky, skleničky... všechno je promyšlené. Samozřejmě mají většinu věcí připravenou přímo na nudnou přednášku (čti s sebou). Domácí makronky, koláčky, saláty, sendviče, pitíčka, chia jogurty, bulgur... jdou prostě s dobou a dělají to moc dobře a kvalitně. Když jsme u kvality - ceny jsou nastaveny perfektně ( u některých skvostů možná níž). Plní funkci studentské kavárny na 105%.
Abych tady v jednom kuse nepěla ódy. Je tu i něco ne105% třeba výborné ananasovo-mango-chia pitíčko, které se jmenuje smoothie - je moc dobré, v krásné zavařovačce - ale u mě nesplňuje nálepku smoothie. Hudba na pozadí je někdy až moc moc rozjetá, ale myslím si, že kdybych požádala tak by mi určitě vyhověli - ale nebyla jsem v situaci kdybych potřebovala klid. A pak věc, kterou jsem si uvědomila před chvílí - takže jsem se po ní nepídila a nemusí to tak být - je málo zásuvek.  Ale fakt bych lhala.  
Takže suma sumárum ... je to něco neskutečného, 100% se mi trefili do vkusu a chuti. A to, že jsem tam byla na otevíračku zřejmě nebyla náhoda!  :D