Co budeme potřebovat:
- 220g základních, máslových sušenek
- 110g másla
- 1 tubu Pikniku (Jesenky...)
- 500 g tvarohu (ideláně Lučina, Philadelphia, Ricotta)
- 45g cukru
- 3 žloutky
- 3 lžíce dětské krupičky
Postup:
Sušenky rozdrtím na "písek", přidám k nim rozpuštěné máslo a Piknik. Vytvořím hmotu, kterou vystelu dno kulaté, dortové formy (obalenou v alobalu). V míse si rozšlehám tvaroh s cukrem a postupně k němu zašlehávám žloutky a krupičku. Hmota musí být hladká - bez hrudek. Těsto vleju do formy a několikrát jí bouchnu o pracovní desku, abych se zbavila přebytečného vzduchu a následných bublinek. Formu zespod obalím alobalem, a položíme na plech, do kterého jsem vlila hrneček vody - hmota se bude v postatě vařit a díky alobalu voda nepronikne k cheesecaku.
Cheesecake peču na 180°C prvních 10 minut, poté stáhnu na 130°C a peču 40 - 45 minut. Při lehkém dotyku musí být měkký až rosolovitý, ale rozhodně z něj nemůže těsto vytékat.
Pokud děláte minicheesecakes nezapomeňte na snížení doby pečení! :)
Dobrou chuť!
Pokud děláte minicheesecakes nezapomeňte na snížení doby pečení! :)
Dobrou chuť!