About me

..................................JSEM NA YOUTUBE!...............RECEPTY...............LIFESTYLE...............RECENZE...............VYCHYTÁVKY..............WISHLIST.

čtvrtek 6. srpna 2015

Dušená mrkev

Jedno z mých nejoblíbenějších jídel! 

Co budeme potřebovat: 

  • 8 mrkví
  • 300ml vývaru/ vodu
  • lžičku kari
  • pul lžičky kmínu
  • malou cibuli
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce másla
  • sůl
  • 3 lžíce hrášku

Postup:

Cibuli nasekám nadrobno a nechám ji změknout na másle. Přidám mouku a vytvořím jíšku. Jelikož v hrnci vedle vařím hovězí, tak mám vývar rovnou ze zdroje a dvě lžíce odeberu k jíšce a vymíchám. Přidám nahrubo nastrouhanou, očištěnou mrkev. Přileju vodu a trochu vývaru. Zaklopím poklicí a nechám dusit. Když směs začne probublávat ochutím solí, kari i kmínem. Nechám asi 20 minut dusit - promíchávám. Poté vše tyčákem rozmixuji, ale možná, že na efekt a větší požitek z chuti mrkve příště nechám bez mixování. Přidám hrášek a nechám chvilinku prohřát. 

Podávám s brambory a vařeným hovězííím. Mňam!
Nejlepší dobrou chuť!!