About me

..................................JSEM NA YOUTUBE!...............RECEPTY...............LIFESTYLE...............RECENZE...............VYCHYTÁVKY..............WISHLIST.

úterý 5. prosince 2017

Perfektní ráno → perfektní den


Venku je pořád tma a zima, ale to přeci nemusí být důvod ke špatné náladě. Jediné co stačí k překrásnému dni je lehce plánovat.

1. DEN PŘED
Pokud máte problém se vstáváním, zkuste si už večer naplánovat, co si obléknete - ušetříte stres s hledáním vhodné podprdy a budete pěkně připravena.
Mojí oblíbenou plánovací akcí je se na něco těšit. Ať už to je super snídaně nebo si ráno zajít na kafe. Ale když si to už večer takhle naplánujete, věřte, že se vám ráno bude vstávat mnohem lépe. Stačí když si před spaním vytáhnete propriety k přípravě ranní kávy!

2. SPÁNEK
K tomu, abyste se dobře vyspala, potřebuje každá z nás jiné množství spánku. Samozřejmě, že spánek jako takový není pro všechny jednoduchou záležitostí. Někdo má problém s usínáním, jiný s buzením a další se vstáváním - nebo se vším dohromady. Asi není nic horšího, než se ráno nedokázat vykopat z postele. Proto se snažte před usnutím zařadit nějakou aktivitu - procházku, lehce uklidit. Zkuste si uvařit malinký hrníček dobrého čaje - meduňka, heřmánek, ale ne litr, ať se nebudíte na záchod, projíždění sociálních sítí můžete vyměnit za jeho popíjení a hodnocení dne.

3. PROBUZENÍ
Pokud patříte mezi sadisty, co si nastaví příšerný zvuk budíku, zkuste popřemýšlet nad nějakými příjemnými a klidnými tóny. (Platí pro ty, co se dokáží lehce probrat :D) Kdybych si měla představit, že se ráno leknu nějakého zvuku, tak by mi to asi na náladě nepřidalo... a pozvolné buzení je celkově příjemnější. :) A doporučuju si pustit oblíbené písničky hned po probuzení.

4. RÁNO
Ráno máte několik variant. Buďto jste ráno produktivní, takže se vzbudíte o hodinu (i více) dřív než potřebujete a stihnete vyřídit maily, uklidit, nachystat si oběd, dát si pleťovou masku... cokoli. Nebo ráno chcete více času v posteli, takže se vzbudíte v dobu nezbytně nutnou pro přípravu na odchod. Jelikož jste si již večer nachystali věci, ráno může probíhat klidně a nemusíte splašeně hledat klíče... a můžete spokojeně a klidně odjet do práce nebo školy :)

5. BEZ STRESU
Celý den je dost dlouhý na to, aby se našla nějaká věc, která nás vytočí nebo by mohla zkazit náladu. Zkuste se zamyslet, jestli je to opravdu tak velký problém a velká věc, aby vám to zkazilo váš den. Naordinujte si chvilku s kávou nebo čajem, přečtěte si nějaký časopis a pak zkuste problém vyřešit nebo jej přehodnotit. Většinou máme zbytečně naštvanou reakci a to nám přece nestojí za zkaženou náladu. :) Ne vždy to samozřejmě jde, ale když ano, využijme toho! :)