About me

..................................JSEM NA YOUTUBE!...............RECEPTY...............LIFESTYLE...............RECENZE...............VYCHYTÁVKY..............WISHLIST.

neděle 10. dubna 2016

Citrónové cupcakes


Hohohoóó. Takže k čemu jsem použila kandované květinky? Citrónové cupcaky vytuněné  dobroučkou pusinkou całus !
 Tak jo!

Co budeme potřtebovat:

+ kúra z jednoho citronu
+ šťáva z jednoho citronu. 

Lepidýlko:
moučkový cukr
citrónová šťáva

Pusinka
1 bílek
75g cukru

Postup:

PUSINKY: Začneme šlehat bílek, jakmile začne tuhnout přidáme polovinu cukru, šleháme dál, přidáme další polovinu a šleháme dokud nezačne tvořit pevné špičky, které nejsou unavené. Buďto přendáme do sáčku a nastříkáme na plech nebo lžící navrstvíme kopečky. Vložíme do trouby vyhřáté na 150°C a necháme je 15 minut sušit, pak troubu vypnu a ještě 10 minut nechám v horku. Výsledkem by měla být dobrůtka, která je křupavá zvenku a vevnitř nádherně maršmelounová! Necháme vychladnout.

TĚSTO: →recept← K mokrým surovinám přidám šťávu z jednoho vymačkaného citronu a smíchám se suchými. Snažte se míchat jen tak dlouho, dokud je to nutné -  v poslední fázi míchání, přidám kúru z jednoho citronu. 

LEPIDÝLKO: V mističce umícháme citrónovou šťávu s moučkovým cukrem - hustou asi jako med. 

A teď nejzábavnější část! Na vychladlé muffiny dáme lepidlo, Navrstvíme pusinku - pokud je větší nebo se vám prostě nelíbí, tak ji nalámejte nebo jenom "nakřupněte" ať má lepší tvar. :) A já ještě přilepila květiny. Mňaminka!

P.S. Tohle těsto je neuvěřitelně vláčné a trvanlivé, cupcakes jím už 4 den na sváču a je to pořád parádička! :D