About me

..................................JSEM NA YOUTUBE!...............RECEPTY...............LIFESTYLE...............RECENZE...............VYCHYTÁVKY..............WISHLIST.

úterý 26. dubna 2016

Pizza

Booo!! Pizza kosti, které si můžete pro efekt ozdobit kečupem nebo nějakým rajčatovým dipem! A pokud vám zbude těsto nebo se vám vůbec nechtějí dělat kosti - udělejte si pizzu! Oujé!

Co budeme potřebovat:

1/4 kostky droždí
1/4 lžičky cukru
250g mouky (smíchala jsem polohrubou BV s BV na křehká těšta - má vyšší obsah lepku) 
3 lžičky olivového oleje
1/2 lžičky soli

tymián
strouhaný sýr

Postup:

Rozehřejte troubu na 200°C. Droždí smícháme s cukrem, lžící vlažné vody a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy vložíme mouku a sůl, olej, kvásek. Promícháme. A teď to přijde! Vaše neskutečná citlivost! Budeme přilévat teplou vodu - ale opravdu pomalu, výsledkem bude lehoulince lepivé těsto, které po dlouhém vypracovávání změkne a bude krásně pružné. Vytvoříme bochánek, vložíme do moukou poprášené mísy a přikryjeme utěrkou. Na teplém místě necháme kynout ( asi hodinu). Vykynuté těsto vyválíme a nakrájíme na proužky. Každý proužek na krajích nařízneme a konce srolujeme do tvaru kostííí! Rukou uplácneme, potřeme olejem, posypeme tymiánem (nebo oreganem) a sýrem! Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.  Mňam mňam!