About me

..................................JSEM NA YOUTUBE!...............RECEPTY...............LIFESTYLE...............RECENZE...............VYCHYTÁVKY..............WISHLIST.

čtvrtek 7. dubna 2016

Kandované květinky

Jaradaaa. Kandované - proslazované květiny vypadají táák krásně! A postup je táák jednoduchý.


 Co budeme potřebovat:

bílek
krupicový cukr
jedlé květy

Postup:

Květy, které jsme našli na čistém místě, odstřihneme a necháme je ponořené v misce s vodou - přibližně 30minut. Po této době se z květů vyplaví nechtění návštěvníci, prach a věci co tam nechceme. Poté je opatrně vyjmeme a dáme za a) do krabičky s navlhčeným ubrouskem a v ledničce můžeme nechat i čtyři dny.  Nebo za b) necháme osušit na papírovém ubrousku.
Jakmile nám květy uschnou jemně je potřeme bílkem, lístek po lístku. A obalíme v cukru.  Necháme přes noc uschnout - pokud sušíte květinky jako jsou sedmikrásky atp. Nechte je otočné směrem dolů - ať jsou pěkně rozevřené.
Odstřihneme stonky a - Tadaaaa máme hotovo! A je jen na vás jaký dezert si s nimi ozdobíte! Já jsem si zvolila ... ještě chvilku vydržte ;)

Dejte mi vědět, jaké květiny jsou ještě jedlé! Vím ještě o růži a měsíčku :)